Alle samlingerStart på dit projekt
Forståelse af adgangsrettigheder

Forstå, hvordan man kontrollerer, hvilke beboere der kan se og deltage i et projekt, og hvilke medarbejdere der kan redigere og administrere indhold.

Nola Moreau avatar
Skrevet af Nola Moreau
Opdateret over en uge siden

Effektiv projektledelse og samarbejde kræver en klar forståelse af adgangsrettigheder og tilladelser. På vores platform har vi designet et robust system, der giver dig mulighed for at kontrollere, hvilke beboere der kan se og deltage i et projekt, samt hvilke medarbejdere der kan redigere og administrere indhold på forskellige niveauer, hvilket sikrer, at dine projekter og mapper håndteres sikkert og effektivt. I denne artikel udforsker vi de tre vigtigste niveauer af adgangsrettigheder: Mappeniveau, projektniveau og faseniveau og forklarer, hvordan de hver især kan bruges til at målrette dine konsultationer bedre og indsamle demografiske data om beboerne.

Adgangsrettigheder på mappeniveau

På det øverste niveau giver adgangsrettighedermappeniveau mulighed for at styre flere projekter i en enkelt mappe. Som mappeadministrator har du ret til at redigere mappesider, opdatere beskrivelser og føre tilsyn med alle de projekter, der ligger i mappen. Denne rolle er afgørende for at opretholde en sammenhængende struktur og sikre, at alle projekter er i overensstemmelse med mappens overordnede mål. Når en mappe er udgivet, bliver den synlig for alle på platformen. Selv om denne synlighed i øjeblikket ikke kan tilpasses, sikrer den, at alle brugere har adgang til mappens indhold, hvilket fremmer gennemsigtigheden.

Adgangsrettigheder på projektniveau

Tilbyder mere nuanceret kontrol over, hvem der kan se og interagere med specifikke projekter.

Projektets synlighed

I projektindstillingerne kan du definere, hvem der har adgang til projektet, så du sikrer, at følsomme eller igangværende projekter kun er tilgængelige for det rette publikum. Et projekt kan ses ved at :

• Alle: Alle, der besøger platformen, vil kunne se projektet og gennemse dets indhold, selv om de skal logge ind for at deltage. Hvis du vælger denne mulighed, er projektets indhold derfor også tilgængeligt for ikke-registrerede besøgende på platformen (selv om de skal logge ind for at deltage).

• Administratorer og projektledere: Kun personer med administratorrettigheder til projektet vil kunne se projektet på platformen. Denne mulighed bruges ofte til at give administratorer mulighed for at teste og se projektet, før det sendes ud til deltagerne.

• Udvælgelse: Kun deltagere, der tilhører bestemte brugergrupper, vil kunne se projektet på platformen. Da adgangen til projektet er begrænset, skal deltagerne først logge ind på platformen for at kunne se projektet.

Standardindstillingen er "Alle", så hvis du ikke foretager nogen ændringer, vil alle, der besøger din platform, kunne se projektet.

Projektledelse

Du kan tildele redigerings- og ledelsesrettigheder til medarbejdere og eksterne medlemmer (bemærk: de skal have en registreret konto på platformen). Dette sikrer, at kun autoriserede projektledere kan foretage ændringer i projektet og dermed sikre arbejdets integritet.

Adgangsrettigheder på faseniveau & Tilladelser

For hver fase af et projekt og for hver type handling (sende input, kommentere, stemme, udfylde en undersøgelse ...) kan du bestemme, hvem der kan deltage.

Autentificering

Afhængigt af den anvendte metode er tre eller fire typer autentificeringsflow mulige. Vores brugergrænseflade i backoffice gør det nemt for dig at følge med i, hvilken type oplysninger og tilladelser der kræves af slutbrugeren for hvert af de mulige flows:

• Administratorer og projektledere: Denne indstilling gør det kun muligt for dem, der har ledelsesrettigheder til dette projekt, at deltage. Dette kan slås til eller fra for hver fase.

• Alle (kun tilgængelig i forbindelse med undersøgelser ): I forbindelse med undersøgelser er det muligt at åbne for deltagelse for besøgende, der ikke er registreret eller logget ind på platformen. I dette tilfælde kan enhver person, der besøger platformen, deltage i undersøgelsen uden at give nogen demografiske oplysninger eller kontaktoplysninger.

• Bemærk, at hvis du indstiller adgangsrettighederne til en undersøgelse til "alle", kan den besøgende svare på undersøgelsen, så ofte han eller hun vil, og du risikerer dobbelte svar. Vi sporer ikke IP-adresser, så vi kan ikke fortælle dig, om du modtager duplikater.

• Bekræftelse af e-mail: Beboere behøver kun at angive en e-mail og bekræfte den for at kunne deltage. Det er en god mulighed for at sænke kravene til projektdeltagelse og øge chancerne for engagement.

• Kontooprettelse: Beboerne skal have gennemgået hele registreringsflowet på platformen for at kunne deltage.

• SSO-verifikation (hvis du ikke kan se denne mulighed, betyder det, at den ikke er tilgængelig i din prisplan): Beboere skal først bekræfte deres identitet med den valgte SSO, før de kan deltage. Her kan du også indstille en genverificeringsfrekvens for at sikre, at beboernes data er mest muligt opdaterede. Dette er mest nyttigt for projekter med høj indsats, som kræver hyppig kontrol af deltagerne for at sikre, at projektet får input fra de rigtige beboere.

At stille demografiske registreringsspørgsmål til beboerne før deltagelse:

Nedenfor kan du oprette "Ekstra spørgsmål til deltagerne", som beboerne skal besvare, før de kan deltage. Det er de samme spørgsmål, som bruges i registreringsprocessen, og som bruges til at indsamle demografiske data. Svarene på disse registreringsspørgsmål gemmes som brugerdata under hver brugers profil. Disse svar kan bruges til at oprette Smart Groups i fremtiden.

Som standard

• ALLE registreringsspørgsmål er aktiveret under indstillingen "Kontooprettelse". Du kan vælge at gøre dem obligatoriske eller ej ved at trykke på "rediger". Du kan slette dem, der ikke er relevante for fasen.

• INGEN registreringsspørgsmål er aktiveret under indstillingen "E-mailbekræftelse". Denne verifikationsmetode findes for at have et hurtigt deltagelsesflow med minimale trin for beboeren. Du kan dog altid tilføje eventuelle registreringsspørgsmål, som du alligevel ønsker at få data fra, i afsnittet "Ekstra spørgsmål".

For at redigere titlen/indstillingerne for registreringsspørgsmålet eller tilføje nye registreringsspørgsmål er det kun en platformsadministrator, der kan gøre det i indstillingerne for registreringsspørgsmålet.

Begræns deltagelse til brugergruppe(r):

Når du har valgt godkendelse, kan du også indstille deltagelse kun for en bestemt brugergruppe. Deltagere på platformen, som tilhører bestemte brugergrupper, og som kan se projektet, vil kunne deltage.