Alle samlingerOpsætning af jeres platform
Hvad er de forskellige roller på platformen?

Besøgende - Bruger - Deltager - Projektleder - Mappeansvarlig - Administrator

Joost Vandenbroele avatar
Skrevet af Joost Vandenbroele
Opdateret over en uge siden

Det er forskellige roller, som platformens brugere kan have:

Besøgende

en person, der blot ser platformen og ikke logger ind eller registrerer sig

Bruger

en person, der har registreret sig på platformen

Deltager

en person, der foretager en handling i et projekt, eller som følger et projekt

en person, der har rettighederne til at styre et projekt

en person, der har rettighederne til at administrere en mappe og alle projekterne i mappen.

Administrator

en person med en administratorkonto og adgang til hele administratorpanelet

Hvad kan projektledere gøre?

En projektleder kan ændre indstillingerne for det projekt, de er blevet tildelt - herunder ændre projektets titel og beskrivelse og tildele adgangsrettigheder til projektet. De kan også oprette workshops, se og give et "officielt svar" på de input, der er bidraget med til deres projekt.

Læs mere om, hvordan du opretter et projekt i denne supportartikel.

Spor projektets målinger og KPI'er

Under fanen 'Deltagere' kan en projektleder tjekke visse data fra deltagerne. Her vises data om deltagernes alder og køn. Disse data kommer fra standardregistreringsfelterne "Køn" og "Fødselsår", der er aktiveret som standard på platformene.

Bemærk: Hvis disse standardregistreringsfelter er deaktiveret, vil disse data ikke blive vist på fanen 'Deltagere'.

Under "Vælg en periode" kan data om deltagerne filtreres i et bestemt tidsrum. Det kan være særligt nyttigt, hvis du vil se data om deltagere i en bestemt fase af projektet.

I dette dashboard kan projektledere også se, hvornår input, kommentarer og reaktioner blev sendt.

Under fanen 'Trafik' kan en projektleder tjekke, hvor de besøgende og deltagerne kommer fra. Under 'Vælg en periode' kan data om trafikkilderne filtreres i et bestemt tidsinterval. Det kan være særligt nyttigt, hvis du vil se data om deltagere i en bestemt fase af projektet.

Meddelelser

Under fanen 'Messaging' kan projektledere sende e-mails til projektdeltagerne.

Under 'Afsender og modtager' -> 'Fra' kan du vælge, hvad modtagerne ser som afsender af e-mailen. Her kan du vælge, om e-mailen skal sendes fra projektlederens personlige konto, eller om den skal komme fra en generel afsender (den viser navnet på platformen).

Under 'Svar skal gå til' kan du vælge, hvilken e-mailadresse der skal modtage direkte svar fra brugere på din e-mail.

Fra fanen Project Messaging kan du kun sende e-mails til alle projektdeltagere. Hvis du vil sende en e-mail til andre deltagere eller undergrupper af brugere, skal du gå til fanen Platform Messaging (kun tilgængelig for administratorer).

Begivenheder

Under fanen "Begivenheder" kan projektledere tilføje begivenheder til deres projekt. Når folk har tilmeldt sig en bestemt begivenhed, kan projektledere eksportere listen over deltagere.

Læs mere om events i denne supportartikel.

Hvad kan mappeadministratorer gøre?

Frem for alt, hvad en projektleder kan gøre, kan en mappeadministrator ændre beskrivelsen og indstillingerne for en mappe. De kan oprette nye projekter i den mappe og får automatisk projektlederrettigheder til alle projekter i deres mapper (selvom platformsadministratoren kan tilbagekalde disse rettigheder).

Folder managers kan ikke slette projekter. Hvis de ønsker at slette et projekt, skal de bede en platformadministrator om at gøre det. De kan også sætte alle projekter, de ikke ønsker at beholde, til "kladde", så de ikke er offentligt synlige.

Adgang til data

Fra maj 2024 har projektledere og administratorer adgang til de samme brugerdata for hvert projekt, de er tilknyttet. Hvis en projektleder f.eks. administrerer et projekt for at indsamle input, vil projektlederen kunne se brugerdataene (navn, efternavn, e-mail, + brugerfelter/demografiske oplysninger) sammen med deltagelsesdataene (f.eks. indsendte input) i projektets dashboards og også i de eksporter, der er tilgængelige i projektets back-end.

Dette er tilfældet for alle metoder undtagen afstemningsmetoden: For denne metode accepterer vi "konvention" og forstår, at deltagerne forventer, at deres navn+efternavn+e-mail ikke er knyttet til deres stemme. Derfor indeholder stemmeeksporten kun demografiske oplysninger (men ikke personligt identificerbare oplysninger som navn, efternavn eller e-mail).

'Brugerfanen' er kun synlig for administratorer

Hvordan giver jeg nogen en rolle som projekt- eller projektmappeleder?

Du kan tildele projektledere til et projekt under fanen Adgangsrettigheder i projektet.

Du kan tildele mappeadministratorer til en mappe under fanen Tilladelser i mappen.

Fjernelse af administrationsrettigheder

Der er to måder at fjerne administrationsrettigheder på:

• Gå til det relevante projekt, klik på 'Projektindstillinger' og gå til 'Adgangsrettigheder'. Under 'Projektledelse' kan du fjerne en projektleder.

• Søg efter den relevante leder på fanen User. I kolonnen "Rolle" skal du klikke på "Tildelte elementer" og klikke på "Fjern" ud for det relevante projekt.

Dette kan kun gøres af administratorer.

Deltagere

En deltager er en person, der har gjort et af følgende: sendt input, reageret på input, reageret på input, kommenteret input, stemt, arbejdet frivilligt, deltaget i arrangementer og fulgt et projekt eller input.