Alle collectiesVeelgestelde vragen
Hoe presteert mijn platform op het gebied van toegankelijkheid?
Hoe presteert mijn platform op het gebied van toegankelijkheid?

Je platform voldoet aan de WCAG 2.2 AA toegankelijkheidsnormen.

Joost Vandenbroele avatar
Geschreven door Joost Vandenbroele
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij GoVocal zetten we ons in om ervoor te zorgen dat onze platforms toegankelijk zijn voor alle gebruikers, ongeacht hun mogelijkheden of de ondersteunende technologieën die ze gebruiken. Om dit te bereiken houden we ons aan internationale toegankelijkheidsnormen en werken we voortdurend aan het verbeteren van de toegankelijkheidsfuncties van onze platforms.

Onze toewijding aan toegankelijkheid

Om ervoor te zorgen dat onze platforms voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.2 AA-normen, nemen we de volgende stappen:

1. Audits door derden: We laten ons demoplatform, dat dezelfde broncode en functionaliteiten gebruikt als jouw platform, controleren door een extern bureau dat gespecialiseerd is in webtoegankelijkheid.

2. Voortdurende verbetering: We werken onze platforms regelmatig bij op basis van controlebevindingen en feedback van gebruikers om de toegankelijkheidsfuncties te verbeteren.

3. Toegankelijkheidsverklaring: Elk platform heeft een toegankelijkheidsverklaring die toegankelijk is via de voettekst, met gedetailleerde informatie over de toegankelijkheidsfuncties en eventuele bekende beperkingen.

Ga naar de toegankelijkheidsverklaring van je platform (toegankelijk via de voettekst van het platform) voor meer informatie.

Wat betekent dit in de praktijk?

1. Navigatie met volledig toetsenbord: Het hele platform kan worden genavigeerd met alleen een toetsenbord, wat cruciaal is voor gebruikers met motorische beperkingen die muisnavigatie lastig of onmogelijk vinden.

2. Compatibiliteit met schermlezers: Onze platforms zijn ontworpen om naadloos samen te werken met schermleessoftware, zodat gebruikers met een visuele beperking toegang hebben tot alle inhoud en functionaliteiten en ermee kunnen werken.

3. Ondersteuning voor Alt-tekst: In de back-end van projecten bieden we de mogelijkheid om alternatieve tekst (alt-tekst) toe te voegen aan afbeeldingen, zodat gebruikers van schermlezers toegang hebben tot informatie over visuele inhoud. We werken eraan om deze functie uit te breiden naar alle afbeeldingen op het platform.

4. Kleurcontrast: We gebruiken sterke kleurcontrasten voor vaste kleuren om ervoor te zorgen dat tekst en onderscheidende delen van het platform goed leesbaar en zichtbaar zijn. Voor aanpasbare kleuren bieden we een kleurselectiehulpmiddel dat beheerders waarschuwt als gekozen kleuren niet voldoende contrasteren met achtergrondkleuren.

5. Responsief ontwerp: Onze platforms zijn responsive ontworpen, zodat ze toegankelijk zijn op verschillende apparaten en schermformaten.

*Voor een meer gedetailleerd overzicht van alle toegankelijkheidsfuncties en -standaarden die ons platform ondersteunt, kun je de officiële Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.2 documentatie hier raadplegen. Dit document biedt uitgebreide richtlijnen voor webtoegankelijkheid, waarin alle aspecten aan bod komen die zorgen voor een inclusieve en toegankelijke digitale ervaring voor alle gebruikers.

Wat jij kunt doen

Hoewel we ernaar streven om een zeer toegankelijk platform te bieden, zijn er verschillende gebieden waarop de actie van onze klanten cruciaal is:

1. Inhoud maken:

• Zorg ervoor dat geüploade afbeeldingen waar nodig beschrijvende alt-tekst hebben.

• Gebruik duidelijke, beknopte taal in alle geschreven content.

• Structureer inhoud met passende koppen om een logische hiërarchie te creëren.

2. Toegankelijkheid van documenten:

• Als je PDF's of andere documenten uploadt, zorg er dan voor dat ze zijn gemaakt met toegankelijkheid in gedachten (bijv. de juiste tagging, leesvolgorde, alt-tekst voor afbeeldingen).

3. Video- en audio-inhoud:

• Zorg voor bijschriften bij video-inhoud en transcripties bij audio-inhoud.

4. Regelmatig testen:

• Test je platform regelmatig met verschillende ondersteunende technologieën om de toegankelijkheid te blijven garanderen.

5. Personeelstraining:

• Geef je team training in het maken van toegankelijke content.

Voortdurende betrokkenheid

We doen er alles aan om de toegankelijkheid van onze platforms voortdurend te verbeteren. We verwelkomen feedback van gebruikers en klanten om ons te helpen eventuele toegankelijkheidsproblemen op te sporen en aan te pakken. Als je problemen ondervindt of suggesties hebt voor verbetering, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam op support@govocal.com

Toegankelijkheid is een doorlopend proces en we waarderen uw medewerking bij het creëren van een inclusieve digitale omgeving voor alle gebruikers.