Alle samlingerFAQ
Hvordan klarer min platform sig med hensyn til tilgængelighed?
Hvordan klarer min platform sig med hensyn til tilgængelighed?

Din platform overholder WCAG 2.2 AA-standarderne for tilgængelighed.

Joost Vandenbroele avatar
Skrevet af Joost Vandenbroele
Opdateret over en uge siden

Hos GoVocal er vi forpligtet til at sikre, at vores platforme er tilgængelige for alle brugere, uanset deres evner eller de hjælpemidler, de bruger. For at opnå dette overholder vi internationale tilgængelighedsstandarder og arbejder løbende på at forbedre vores platformes tilgængelighedsfunktioner.

Vores forpligtelse til tilgængelighed

For at sikre, at vores platforme overholder Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.2 AA-standarderne, tager vi følgende skridt:

1. Revisioner fra tredjepart: Vi får vores demoplatform, som bruger samme kildekode og funktioner som din platform, gennemgået af et tredjepartsagentur, der er specialiseret i webtilgængelighed.

2. Kontinuerlig forbedring: Vi opdaterer regelmæssigt vores platforme baseret på revisionsresultater og brugerfeedback for at forbedre tilgængelighedsfunktionerne.

3. Erklæring om tilgængelighed: Hver platform har en tilgængelighedserklæring, der er tilgængelig via sidefoden, og som giver detaljerede oplysninger om dens tilgængelighedsfunktioner og eventuelle kendte begrænsninger.

Besøg din platforms tilgængelighedserklæring (tilgængelig via footeren på platformen) for at få flere oplysninger.

Hvad betyder det i praksis?

1. Fuld tastaturnavigation: Hele platformen kan navigeres udelukkende ved hjælp af et tastatur, hvilket er afgørende for brugere med motoriske funktionsnedsættelser, som kan finde musenavigation udfordrende eller umulig.

2. Kompatibilitet med skærmlæsere: Vores platforme er designet til at fungere problemfrit med skærmlæsersoftware, så brugere med synshandicap kan få adgang til og interagere med alt indhold og alle funktioner.

3. Understøttelse af alt-tekst: I back-end af projekter giver vi mulighed for at tilføje alternativ tekst (alt-tekst) til billeder, hvilket sikrer, at skærmlæserbrugere kan få adgang til oplysninger om visuelt indhold. Vi arbejder på at udvide denne funktion til alle billeder på hele platformen.

4. Farvekontrast: Vi bruger stærke farvekontraster til faste farver for at sikre, at tekst og markante dele af platformen er let læselige og synlige. For farver, der kan tilpasses, tilbyder vi et farvevalgsværktøj, der advarer administratorer, hvis de valgte farver ikke giver tilstrækkelig kontrast til baggrundsfarverne.

5. Responsivt design: Vores platforme er designet til at være responsive, hvilket sikrer tilgængelighed på tværs af forskellige enheder og skærmstørrelser.

*For en mere detaljeret oversigt over alle de tilgængelighedsfunktioner og -standarder, som vores platform understøtter, kan du se den officielle WCAG 2.2-dokumentation (Web Content Accessibility Guidelines) her. Dette dokument giver omfattende vejledning om webtilgængelighed og dækker alle aspekter, der sikrer en inkluderende og tilgængelig digital oplevelse for alle brugere.

Hvad du kan gøre

Selv om vi bestræber os på at levere en meget tilgængelig platform, er der flere områder, hvor vores kunders indsats er afgørende:

1. Oprettelse af indhold:

• Sørg for, at uploadede billeder har beskrivende alt-tekst, når det er nødvendigt.

• Brug et klart og præcist sprog i alt skriftligt indhold.

• Strukturér indholdet med passende overskrifter for at skabe et logisk hierarki.

2. Tilgængelighed til dokumenter:

• Når du uploader PDF'er eller andre dokumenter, skal du sørge for, at de er oprettet med tilgængelighed for øje (f.eks. korrekt tagging, læserækkefølge, alt-tekst til billeder).

3. Video- og lydindhold:

• Sørg for undertekster til videoindhold og udskrifter til lydindhold.

4. Regelmæssig testning:

• Test jævnligt din platform med forskellige hjælpeteknologier for at sikre løbende tilgængelighed.

5. Uddannelse af personale:

• Giv dit team træning i at skabe tilgængeligt indhold.

Løbende engagement

Vi er dedikerede til løbende at forbedre tilgængeligheden af vores platforme. Vi modtager gerne feedback fra brugere og kunder, så vi kan identificere og løse eventuelle tilgængelighedsudfordringer. Hvis du støder på problemer eller har forslag til forbedringer, bedes du kontakte vores supportteam på support@govocal.com

Tilgængelighed er en løbende proces, og vi sætter pris på dit samarbejde om at skabe et inkluderende digitalt miljø for alle brugere.