Alle collectiesJe projecten opzettenInput en/of feedback verzamelen in lijst- of kaartweergave (participatiemethode)
Ideeën en bijdragen (of locaties) in bulk importeren in je project via een Excel-bestand
Ideeën en bijdragen (of locaties) in bulk importeren in je project via een Excel-bestand

Offline resultaten importeren kan in bulk. Voeg ze toe aan het excelblad dat beschikbaar is in het project en importeer ze binnen enkele seconden

Joost Vandenbroele avatar
Geschreven door Joost Vandenbroele
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het importeren van ideeën of (offline) verzamelde enquêtereacties kan in bulk gebeuren. Voeg de ideeën of antwoorden op enquêtes gewoon toe aan het excelblad dat beschikbaar is binnen de projectcontext en importeer ze binnen enkele seconden.

Toegang tot deze functie is afhankelijk van je licentie.

Toegang tot het invulbare Idee/input of enquête .xlsx-sjabloon

Als je ideeën of offline verzamelde enquêtereacties hebt die je wilt meenemen in een bepaalde fase van een project van je online platform, dan moet je eerst de excel ideeën/enquête sjabloon downloaden die we voor je hebben gegenereerd.

Om toegang te krijgen tot het sjabloon voor een ideefase: ga naar het tabblad 'Invulformulier' voor de fase in de backoffice en klik op 'Download een Excel-sjabloon'.

Toegang tot sjabloon voor ideeën

Hoe krijg je toegang tot het sjabloon voor ideeën

Als je een invulsjabloon wilt downloaden om enquêtereacties te importeren, ga je naar het tabblad Enquête en klik je op de drie puntjes in het menu aan de rechterkant. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Download een excelsjabloon"

Toegang tot sjabloon voor enquêtes

Hoe krijg je toegang tot het sjabloon voor enquêtes?

Het .xlsx sjabloon invullen

Rij 2 in het sjabloon bevat een voorbeeld van hoe het sjabloon moet worden ingevuld. Het is erg belangrijk dat het sjabloon precies zo wordt ingevuld als het voorbeeld laat zien, omdat het sjabloon hoofdlettergevoelig is. Maak je geen zorgen als de lijst niet compleet is. Je kunt je geïmporteerde ideeën achteraf altijd gemakkelijk bewerken op het platform

Hier zijn een paar regels om in gedachten te houden:

• Titel:

• De titelcellen van het idee kunnen maximaal 80 tekens bevatten

• datum:

• Als een idee geen datum heeft in het blad, we de datum gebruiken waarop we het idee hebben geïmporteerd

• Formatteer de datum met koppeltekens (-) en niet met streepjes (/) (om dit aan te passen moet je misschien het celformaat wijzigen van "datum" in "tekst")

• Voor- en achternaam, e-mails en toestemming:

• Als je voorna(a)m(en), achternaam en e-mailadres hebt verzameld van de indiener, zorg er dan voor dat je een "x" toevoegt aan de kolom 'Toestemming', zodat we hun persoonlijke informatie uploaden naar het online platform wanneer we hun idee/enquête importeren

• Als je niet wilt dat de naam van de gebruiker wordt weergegeven, laat de cel 'Toestemming' dan leeg en de invoer wordt geüpload onder een anoniem gebruikersnummer.

• Zorg ervoor dat er geen spaties achter de e-mailadressen staan

• Coördineren:

• Zorg ervoor dat de geocoördinaten correct zijn opgemaakt zoals in het gegeven voorbeeld

• Multichoice en tags:

• Zorg er bij alle meerkeuzevragen en tags voor dat alle opties exact overeenkomen (hoofdletters, spaties,...) met de formulering van de opties op het platform en gescheiden worden door een puntkomma ";".

• Enkele keuze:

• Zorg er bij alle enkelekeuzevragen voor dat alle opties exact overeenkomen (hoofdletters, spaties,...) met de formulering van de opties op het platform.

• Afbeelding UR:

• Voeg slechts één afbeelding per idee toe (met een link die eindigt op .jpeg, .jpg of .png)

Bepaalde enquêtevragen kunnen niet worden geüpload via dit excel. Hieronder vallen het uploaden van bestanden en alle vragen over mapping.

Belangrijk: Voeg geen kolommen/vragen toe in deze excel, anders geeft het systeem een foutmelding omdat de nieuwe kolom niet overeenkomt met de online versie van de enquête/invoerformulier. Als je een vraag moet toevoegen, voeg deze dan eerst toe in de online versie en download daarna de excelsjabloon opnieuw en vul de nieuwe sjabloon in met de nieuwe kolom/vraag.

Het .xlsx sjabloon importeren

Om ideeën te importeren, ga je naar het tabblad 'Beheer bijdragen' voor de fase en klik je op 'Importeren'.

Om enquêtereacties te importeren, ga je naar het tabblad 'Vragenlijst' en klik je op 'Importeren'

Selecteer in de Importeur 'Importeer Excel-bestand'.

Als je Excel-bestand persoonlijke informatie bevat (bijv. naam, achternaam, e-mail) vink dan het toestemmingsvakje aan zodat we deze informatie kunnen uploaden naar het online platform.

Na het importeren worden je bijdragen/enquêtereacties weergegeven in onze Importeur UI. Op dat moment zijn je bijdragen/enquêtereacties in 'concept' formaat. Pas als je ze 'Goedkeurt', worden ze toegevoegd aan de fase als deelname en verschijnen ze in je tabblad 'Beheer bijdragen', enquêteresultaten, enz.

Ideeën die zijn geïmporteerd en goedgekeurd krijgen een 'geïmporteerd' label

Hulp of ondersteuning nodig? Aarzel niet om contact op te nemen via de chatbubbel op je platform 💬