Alle samlingerStart på dit projekt
Kortkonsultationer: Udnyt dit lokalsamfunds geospatiale intelligens
Kortkonsultationer: Udnyt dit lokalsamfunds geospatiale intelligens

Forstå vores forskellige kortlægningsværktøjer i det åbne og i undersøgelser for at løfte mobilitets- og byplanlægningskonsultation.

Nola Moreau avatar
Skrevet af Nola Moreau
Opdateret over en uge siden

Mobilitets- og byplanlægningsafdelinger er ofte afhængige af deres lokalsamfunds intime kendskab til bystrukturen. At forstå folks vaner, behov og ønsker er afgørende for kommunale teams, som har brug for robuste kortbaserede høringsmekanismer til at indsamle offentlige input.

Vores konsultationsværktøjskasse tilbyder to vigtige metoder til at indsamle geospatiale input fra dit lokalsamfund: idéudvikling på kort og en værktøjskasse til kortlægning af undersøgelser.

Metode til idéudvikling: Indsamling af ideer på et kort i det fri

Vores Ideation in map-metode giver deltagerne mulighed for at udpege punkter på et kort og vedhæfte kommentarer i et offentligt forum. Denne visuelle og interaktive metode gør det ikke kun lettere for brugerne at udtrykke deres ideer, men hjælper også projektledere med at visualisere lokalsamfundets behov og præferencer geospatialt.

Vigtige funktioner:

• Interaktiv fastgørelse: Brugere kan sætte knappenåle på bestemte steder på kortet for at foreslå nye projekter, forbedringer eller rapportere problemer.

• Detaljerede kommentarer: Hver pin kan ledsages af en kommentar, der giver kontekst og yderligere detaljer om forslaget.

• Åben diskussion: Ved at vælge en åben metode kan dit fællesskab se andres pins og kommentarer live, hvilket åbner døren for yderligere samarbejde og indsamling af kollektiv viden.

• Geografisk kontekst: Ved at samle input på et kort bliver det lettere at identificere tendenser, hotspots og områder, der kræver opmærksomhed, hvilket giver mulighed for bedre planlægning og beslutningstagning.

Værktøjskasse til kortbaserede undersøgelser: Specialiseret dybdegående dataindsamling gennem kortspørgsmål

Vores kortbaserede undersøgelsesværktøjskasse tager indsamling af geospatiale data til det næste niveau. Designet til at opfylde de komplekse behov hos planlæggere og mobilitetsafdelinger. Vores forbedrede kortlægningsfunktioner går videre end simple "sæt en nål i et kort"-spørgsmål og giver dig mulighed for at bruge kort som kontekstuel information til spørgsmål og for at indsamle komplekse geospatiale data med "tegn en linje"- og polygon-spørgsmålstyper.

Nøglefunktioner i den kortbaserede undersøgelsesværktøjskasse:

• Nål i kortspørgsmål: Respondenterne kan sætte en nål på et kort for at angive specifikke steder, der er relateret til undersøgelsesspørgsmålet. Det er ideelt til at udpege steder for feedback, hændelser eller præferencer. Den integrerede varmekortfunktion gør det muligt at se tendenser og hotspots.

• Linje-/polygontegning Kortspørgsmål: Brugerne kan tegne linjer eller polygoner på kortet, så de kan skitsere ruter, områder eller regioner af interesse. Det er især nyttigt til at indsamle oplysninger om stier, grænser eller zoner, der har brug for opmærksomhed eller forbedring.

• Undersøgelsessider med kortlayout: Integrer kort som kontekstuel information til at stille spørgsmål om.

• Rapportering: Øjeblikkelig back office-rapportering om geospatiale spørgsmål

Fordele:

• Præcis dataindsamling: Ved at give respondenterne mulighed for at interagere direkte med et kort er de indsamlede data præcise og kontekstuelt relevante.

• Forbedret visualisering: Muligheden for at visualisere svarene geografisk hjælper til en bedre analyse og forståelse af dataene.

• Fleksibel visning af resultater: I backoffice kan du se de samlede resultater direkte på et kort, hvilket giver et omfattende overblik. Alternativt kan du vælge at se resultaterne individuelt pr. bruger, hvilket giver mulighed for detaljeret, brugerspecifik indsigt. Alle data kan eksporteres som GeoJson-filer til upload i eksterne kortlægningsværktøjer til visualisering og filtrering af resultater.